Pim Lammers
 • Bert & Ernie

  2018-09-19

  Bert en Ernie zijn uit de kast! Onlangs vertelde scenarioschrijver en bedenker Mark Salzman in een interview met magazine Queerty ons meer over de relatie tussen de twee Sesamstraat-poppen. Op de vraag of ze een stelletje zijn, antwoordde hij: “I always felt that without a huge agenda, when I was writing Bert & Ernie, they were.

  In het tv-programma EditieNL mocht ik iets zeggen over kinderen en het belang van homoseksuele rolmodellen:

  Zodra het over de liefde tussen twee mannen gaat, hoor je iedereen zeggen dat kinderen daar nog niet mee bezig zijn. Gaat het over heteroseksuele liefde, dan wordt dat gezien als iets moois dat we juist aan kinderen moeten leren.”

  Bekijk het hele fragment hier: https://www.rtl.nl/video/d81d8051-224d-4181-8057-bfeac0d4d251/

  (Overigens kwam na dit interview het productiebedrijf van Sesamstraat naar buiten met een statement waarin ze stelden dat het om twee goede vrienden gaat en dat de poppen ‘geen seksuele geaardheid’ hebben. Een belachelijke redenering die mijn bovenstaande quote benadrukt: er zijn in de Sesamstraat-geschiedenis tal van voorbeelden te noemen waarin de heteroseksuele geaardheid van poppen¬†duidelijk wordt, met als bekendste voorbeeld Kermit en Miss Piggy.)

 • Ontwerp en uitwerking door: August van de Ven