Pim Lammers
 • Pim Lammers (1993) schreef al toen hij nog op de basisschool zat. Zijn eerste verhaaltjes gingen over zijn knuffeldieren en wat die allemaal deden als hij lag te slapen. Op zijn twaalfde werd Pim voor het eerst verliefd en hij ruilde die avontuurlijke verhalen in voor liefdespoëzie, gedichten over de mooiste blauwe ogen die hij ooit had gezien. Hij schreef ze op in een dagboekje en liet ze aan niemand lezen, al helemaal niet aan die leuke jongen uit zijn klas.

  Inmiddels mogen mensen wel lezen wat Pim schrijft: schrijven is zijn beroep geworden. In 2017 verscheen zijn debuut, zijn eerste boek. Het lammetje dat een varken is is het eerste Nederlandse transgender-prentenboek en is geïllustreerd door Milja Praagman. Binnenkort verschijnen ook Het grote kleine monstertje en De boer en de dierenarts.

  Pim schrijft niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Hij publiceerde verschillende verhalen in literaire tijdschriften en droeg ze voor op literaire avonden. Pim won met zijn korte verhalen onder andere Write Now! Amsterdam en stond op de longlist van De grote Lowlands schrijfwedstrijd 2015. Naast schrijven, studeerde Pim Politicologie en Nederlandse Taal & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Ontwerp en uitwerking door: August van de Ven