Pim Lammers
 • Pim Lammers (1993) schreef al toen hij nog op de basisschool zat. Zijn eerste verhaaltjes gingen over zijn knuffeldieren en wat die allemaal deden als hijzelf lag te slapen. Op zijn twaalfde werd Pim voor het eerst verliefd en hij ruilde de avontuurlijke verhalen in voor liefdespoëzie, gedichten over de mooiste blauwe ogen die hij ooit had gezien. Hij schreef ze op in een dagboekje en liet ze aan niemand lezen – al helemaal niet aan die leuke jongen uit zijn klas!

  Inmiddels mogen mensen wél lezen wat Pim schrijft: schrijven is zijn beroep geworden. In 2017 verscheen zijn debuut, zijn eerste boek: Het lammetje dat een varken is. Dit prentenboek is het eerste Nederlandse transgender-prentenboek en is geïllustreerd door Milja Praagman. Voor dit boek ontving Pim in 2018 een Zilveren Griffel en daarmee werd hij de jongste Griffel-winnaar in de geschiedenis van de prijs. Andere boeken van Pim zijn onder andere Het grote kleine monster en De boer en de dierenarts. Klik hier voor een overzicht van al zijn boeken.

  Pim schrijft niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Hij publiceerde verschillende gedichten en verhalen in literaire tijdschriften en droeg voor op literaire avonden. Pim won met zijn korte verhalen onder andere Write Now! Amsterdam en stond op de longlist van De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2015. Naast schrijven, studeerde Pim politicologie en Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

  .

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Ontwerp en uitwerking door: August van de Ven