Pim Lammers
 • Nieuw boek: ‘Er was eens een koe’

  2020-11-19

  Vanaf deze week ligt ‘Er was eens een koe’ in de winkel, mijn allernieuwste kinderboek!

  Het verhaal gaat over Eefje, een koe die dol is op sprookjes. Alleen wil ze er ook heel graag eentje horen over een koe! Die staan helaas niet in haar moeders sprookjesboek, dus moet Eefje zélf op zoek naar haar sprookje…

  Ik ben echt heel trots op dit boek, om meerdere redenen:
  – Ik mocht samenwerken met de onwijs geweldige Marije Tolman die helemaal los is gegaan met het tekenen van de sprookjes: van de grote spreads tot de kleine strooi-illustraties – ze zijn allemaal echt prachtig geworden!
  – Het boek is ‘een subtiel pleidooi voor meer diversiteit’: kinderboeken moeten een thuis bieden aan álle kinderen. Ieder kind moet zichzelf kunnen herkennen in de boeken die te vinden zijn in boekhandels, bibliotheken en scholen.
  – Het is mijn tweede boek bij Querido én mijn tweede boek in de fijne serie Tijgerlezen. Een eer om hier onderdeel van te mogen zijn.
  – Ik heb geprobeerd om veel grappen in dit boek te stoppen en mijn vriend moest tijdens het lezen een paar keer hardop lachen, dus ik heb in ieder geval één lezer aan het lachen gekregen!

  En ik heb nog veel meer redenen, maar daarvoor moeten jullie het boek zelf maar gaan lezen. Bestel ‘Er was eens een koe’ nu (online) bij je lokale boekhandel of klik hier voor meer informatie.

 • Ontwerp en uitwerking door: August van de Ven