Pim Lammers
 • Nieuw boek: ‘ben ik een kip?’

  2019-09-09

  Deze week verschijnt mijn nieuwste boek ben ik een kip?. In opdracht van Uitgeverij Zwijsen bedacht ik het script voor een zoekboek met het thema ‘dieren’. De talentvolle illustrator Jan van Lierde maakte er vervolgens indrukwekkende illustraties bij.

  Het boek gaat over een wezentje dat zich afvraagt wat hij nou eigenlijk is: ben ik een kip? ben ik een aap? ben ik een koe? Hij gaat op zoek naar zichzelf en komt zo in de meest gekke situaties terecht.

  Het boek is onderdeel van de reeks ‘Leren Lezen Zoekboek’. Bij deze reeks wordt er gewerkt met een bijzonder AVI-niveau, een soort AVI0 – nog wat eenvoudiger dan AVI Start. Aan de hand van de zoekplaten gaan kinderen op zoek naar woorden en naar dieren. Het boek is dus zeer geschikt voor kinderen die nét beginnen met leren lezen of die niet kunnen wachten om te beginnen met leren lezen.

  Bestel het boek hier.

 • Ontwerp en uitwerking door: August van de Ven