Pim Lammers
  • Nieuwe vertaling: ‘Mijn verjaardag gaat niet door!’

    2019-10-01

    Deze week verscheen een nieuwe vertaling van mijn hand: Mijn verjaardag gaat niet door! van Jo Simmons, met illustraties van Nathan Reed. Dit is het tweede boek dat ik van dit duo vertaal en het was opnieuw een feest om te mogen doen. De grappen, een absurdistisch verhaal, gekke personages – allemaal ingrediënten voor een heerlijk kinderboek!

    Mijn verjaardag gaat niet door! gaat over Tom: hij is bijna jarig en kan niet wachten tot het zover is. Dit jaar is het zijn Geluksverjaardag, dus het zal een onvergetelijke dag worden! Maar na een paar ongelukjes – zo wordt de chihuahua van zijn oma geplet door een varken dat van het dak valt – besluiten zijn ouders dat zijn verjaardag niet doorgaat. Dat kan Tom niet laten gebeuren! Hij zet alles op alles om zijn verjaardag tóch door te laten gaan. Zal het hem lukken?

    Lees hier meer over het boek.

  • Ontwerp en uitwerking door: August van de Ven