Pim Lammers
 • Ode op Eurostory

  2018-04-02

  Eurostory is weer begonnen! Op deze literair-journalistieke website over het Eurovisie Songfestival verschijnen er elke dag nieuwsartikelen, columns en interviews. Vorig jaar schreef ik een ode aan een belangrijk optreden uit 1998: Dana International. Ook dit jaar schreef ik een ode, dit keer aan een optreden uit 2007:

  DE WERELD VAN DE IERSE VROLIJKHEID

  Op de avond van het Eurovisie Songfestival in 2007 zat ik niet voor de televisie. Mijn ouders wel. Het was dan ook toeval dat ik naar beneden kwam om chips en cola uit de keuken te halen op het moment dat het mooiste nummer van die avond aan de beurt was. Alsof een slangenbezweerder speelde en ik zijn dier was, hoorde ik de eerste fluittonen en werd meteen naar de bank geleid. Daar, tussen mijn ouders ingeklemd, keek ik naar een prachtig optreden.

  Lees hier verder.

 • Ontwerp en uitwerking door: August van de Ven