Pim Lammers
 • Queerboeken.nl

  2019-02-12

  Toen ik op de middelbare school zat, wilde ik boeken lezen over jongens zoals ik: jongens die verliefd worden op jongens. Maar het was moeilijk om die boeken te vinden, er was geen handige databank met de mooiste queerboeken. Ik durfde het niet aan de bibliothecaresse te vragen en op internet kwam ik vooral de zwaar literaire boeken tegen.

  Nu is er ein-de-lijk een site waarop de mooiste queerboeken voor jongeren (én natuurlijk volwassenen) zijn verzameld: www.queerboeken.nl Aan de hand van deze site kunnen middelbare scholieren boeken vinden die over henzelf gaan óf die juist over een ander gaan. Het zal hopelijk bijdragen aan meer diversiteit op de literatuurlijsten!

  Ik ben erg blij dat ik mee mocht werken aan de totstandkoming van deze site. Hierdoor heb ik een aantal prachtige nieuwe boeken ontdekt, zoals Het verhaal van Benito Benin en dat van Fanny, en een paar prachtige klassiekers ‘herontdekt’, zoals Je moet dansen op mijn graf. Fijn om te weten dat middelbare scholieren dit soort boeken nu makkelijker kunnen vinden!

  (De komende jaren mag ik de site aanvullen met nieuwe – en oude – queerboeken die interessant/leuk zijn voor jongeren. Tips zijn natuurlijk welkom!)

 • Ontwerp en uitwerking door: August van de Ven