Pim Lammers
 • Verliefd op Jonas

  2018-09-17

  Op de middelbare school was ik vijf jaar lang verliefd op Jonas, een klasgenoot. Hij was mijn grote onbereikbare en onbeantwoorde liefde. Toch heb ik me vaak afgevraagd hoe hij over mij dacht: was hij niet stiekem ook verliefd op mij? Onlangs sprak ik met hem af om daar achter te komen. Ik was nooit eerder zó zenuwachtig, maar ik moest het hem wel vertellen:

  ‘Misschien staat hij wel op, loopt hij boos weg. Misschien blijft hij zitten, zegt hij dat hij ook verliefd was op mij.
  Hij moet het weten. Ik moet het weten.
  “Ik was verliefd op je, van de tweede tot aan de zesde klas.”
  Ik zeg het vlug, uit het niets. Jonas kijkt me aan en weet duidelijk niet wat hij moet zeggen.
  “Sorry”, zeg ik. “Ik wilde dit niet ongemakkelijk maken.”
  “Hoe lang was je verliefd op mij?” vraagt hij verbaasd.’

  Mijn stuk ‘Verliefd op Jonas’ werd afgelopen zaterdag gepubliceerd in TIJD, weekendbijlage van Trouw. De prachtige illustraties zijn van Kwennie Cheng. Het hele artikel is nu te lezen op de website van Trouw, klik daarvoor hier.

   

 • Ontwerp en uitwerking door: August van de Ven