Pim Lammers
  • Pim Lammers (1993) is opgegroeid in Friesland en schreef al op jonge leeftijd. Eerst korte verhalen en toen hij op zijn twaalfde voor het eerst verliefd werd, begon hij met het schrijven van liefdesgedichtjes over een onbereikbare liefde. Op zijn achttiende liet hij die gedichtjes en die onbereikbare liefde achter zich en ruilde hij het Friese platteland in voor Amsterdam. Daar studeerde Pim politicologie en  Nederlandse taal & cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

    Al tijdens zijn studies publiceerde Pim verschillende verhalen in literaire tijdschriften en droeg ze voor op literaire avonden. Pim won met zijn korte verhalen onder andere WriteNow! Amsterdam en stond op de longlist van De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2015.

    Pim schrijft niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. In 2017 verscheen zijn debuut Het lammetje dat een varken is, het eerste Nederlandse transgender-prentenboek met tekeningen van Milja Praagman. Voor dit boek ontving Pim in 2018 een Zilveren Griffel en daarmee werd hij de jongste Griffel-winnaar in de geschiedenis van de prijs.

    Andere boeken van zijn hand zijn onder andere De boer en de dierenarts en Het grote kleine monstertje met tekeningen van Joris Thys.

  • Ontwerp en uitwerking door: August van de Ven