Pim Lammers
  • Pim Lammers (1993) is opgegroeid in Friesland en schreef al op jonge leeftijd. Eerst korte verhalen en toen hij op zijn twaalfde voor het eerst verliefd werd ook liefdesgedichtjes over een onbereikbare liefde. Op zijn achttiende liet hij die gedichtjes en de onbereikbare liefde achter zich en ruilde hij het Friese platteland in voor Amsterdam. Daar studeerde Pim eerst Politicologie en vervolgens Nederlandse Taal & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

    Tijdens zijn studies publiceerde Pim verschillende verhalen in literaire tijdschriften en droeg ze voor op literaire avonden. Pim won met zijn korte verhalen onder andere Write Now! Amsterdam en stond op de longlist van De Grote Lowlands Schrijfwedstrijd 2015.

    Pim schrijft niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen. In 2017 verscheen zijn debuut Het lammetje dat een varken is, het eerste Nederlandse transgender-prentenboek met tekeningen van Milja Praagman. Een jaar later verscheen ook het vervolg: De boer en de dierenartsBinnenkort verschijnen ook Het grote kleine monstertje met tekeningen van Joris Thys en een tent vol lol, een educatief boek bij Uitgeverij Zwijsen.

     

  • Ontwerp en uitwerking door: August van de Ven